Followers

Monday, March 28, 2011

ape kesudahannye ??

kesudahan tuk ape ??
kesudahan tuk ckesah cinta aq ni haaa . 
eleh , tu pon nk kecoh ke ??
bkn nk kecoh but just nk luahkn pasaan jerp 
mksdnye ??
skunk ni ubngn da xcam dulu 
da jatuh dtimpa tgga da ni 
eh ?? btol ke peribahasa aq tu ??
ah lantakla !! 
bkn pentg pon 
hahahaha 
ancur dah ati nih , robek seme ade 
mate nih da xde aer dah pon nk menitik lagi bagus


xde jdoh kot ?? entahla kan 
jodoh pertemuan ni kan d tgn tuhan 
so , redo jerla 
mls nk pikiaq 
pikiaq stdy lagi bgs kan guys ??
haha !! 


notakaki :: soh jer mak aq carikan laki kan lagi sng . tol x ??






DIARY ON9 KUH!

xreti la :(

aq xbkn nye nk mtk wet y org pnjm kat aq lau aq xterdesak sgt 
arini , 
aq mmg da xtau nk cari kt mane da duit sbb loan xmasok ag 
so , 
terpakse la mtk wet kt sumone y pernah pmnjm wet aq . 
aq bkn nk berkira pon , 
but mmg terdesak sgt dah.
da la aq neh jenis xreti nk mtk2 neh 
nk taep msg nk ckp nk mtk duit tuh pon berkali pkir sebelum nk sent.


sory la yer saye mmg xde duit n nk pkai duit 
bkn nk berkira sgt pon . 
maaf la 
lau ade wet , saye xmntk pon . suke atilah nk bayar biler pon 



notakaki :: cepat la wet mara masok , nk beli akrilik ler :(









DIARY ON9 KUH!

sayang la pulak kat bb maxis neh :)

skrg tibelah masenye nk g bw balik sbb ternet ttbe jew jadik laju .
syg ko lah bb mxs !!
wahahaha . 
nk g polo balik org da polo aq !! 
hahahh . 


notakaki :: nk makan kopok lekor y mak aq beli kat pasar td :)


DIARY ON9 KUH!

saye menang motor !!


SAYE MENANG MOTOR !!!
muka cam dalam iklan power root tuh
haha !! 
korg ingt ag x iklan tuh ??
but , now bkn nk cter sal iklan tuh pon 
y sebetulnye kene cam ni ha 
 SAYE DAPAT GIVEAWAY !!!
 GA ape ???
alah , kan ari tu aq ade join 

"giveaway by ezan"

so , ari tu ade la bkk belog ezan kan pastu ternmpk la kputusan tuk dye nye GA nih kan 

name mak ade nok !! bia ler bkn no 1 pon . no 4 jer , jji dpt an .

haaha , batak kan aq !!

ah , lantaklah . jji aq epy . 

so , semalam da check emel n ezan da reply emel aq ngn header y dye da design kan tuh 

chatik ler , dpd header y aq buat sendiri ni kan .

 

 

 

nk tgk y baru x ??

ni haaa 

 chantekchantek !! thanxs ezan .

 


notakaki :: tajuk xde kaitan pon . hahaha

 



DIARY ON9 KUH!

Tuesday, March 15, 2011

oh mate !!

mate neh , asal ko degil sangt ek ??
kan da kate jggn gedik nk kuarkan aer mate lagi .
koe xnk dgr , nk gak ngalir aer mate neh 
kate nk jadi kuat , xnk lemah2 lagi . 
skunk neh sbok dok nanges 
ape kes hah nana ??

buat awak ......

mana jji2 awk dulu ??
y mnyatakan awk nk saye sorg je ??
xnk org laen dah ??
mane wak ??
mane ??
tlong la paham ati saye wak 
tlng la hentikan aer y sebok dok ngalir kt pipi saye neh wak . 
tlong la 
buley x ??





notakaki :: nana xsempat nk belogwalking lagi wat mase neh sbb ternet buat hal , so t ternet da oke nana g bw kt belog kowg n y mane da follow nana tuh t nana follow eh .
thanxs au sudi dtg sini jenguk2 keyh . love u all .



DIARY ON9 KUH!

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN



oke , arini baru dpt berbloging sbb aq gune wifi kt kolej 
lau nk arap brband aq tuh pai mmg x la kan 

then ngh belog walking td nmpk segmen abg BEN neh n ade rase cam nk join 

so  nk joinla ni kan 

so ape nk kene ade lam entry ini adalah ::




  • Sila ceritakan latar belakang anda ..



  • Profesion anda sekarang ?



  • Blog favourite anda .. kenapa ?



  • Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?




  • Impian anda terhadap blog anda ..







  • latar belakang
    first of all nk kne cter sal latar belkng kan , jdi nk stry morry y aq neh mmg la anak jati kelantan , lahir kat sini n besar pon kat sini kan . skunk neh da masok umo 20 taun . da tue da pon kan . 


    profesion
    profesion nih belom ade la sbb still bljo lagi dekat kolej y berdekatn ngn umah aq but insyallah lau xde aral melintang profesion aq sok lusa jadi designer la kot sbb aq skunk ngah blajo multimedia . 


    blog peberet aq ??
    erm , sape ek ?? belog abg ben pon aq suke kot . jenis2 perberet giler2 tuh xdelah but suke ngn belog zackzukhari tuh sbb lau bace buleyh buat aq pecah perot . haha 


    belog y aq xsuke masok n knp ??
    belog y berat2 sgt sampai bb aq kurg speed loe . 


    impian aq terhadap belog aq neh 
    arap2 belog aq neh buley la jdi cam belog abg ben kan 
    ramai visitor n org suke dtgg melawat .
    hoho !! 

    DIARY ON9 KUH!

    hati jgnlah bersedeyh lagi :(

    hati 
     jgnla bersedeyh 
    mata 
     jgnla mnangis lagi 
    n bazirkan aer mate neh 
    otak 
     jgn la pkir sal mslh ni lagi 
    tlng la ilngkn semua memori y ade tuh 

    sbb saye da penat sgt nk pkir seme tu 
    penat sgt nk bersedeyh 
    penat sgt nk menangis n bazirkan aer mate neh 

    dan untuk diri saye sendri tlong lah kuat dan belajar tuk terima hakikat 
    jgnlah lemah sgt 
    jgnlah rendahkan maruah dan mmbuat diri neh dihina dan diperlekehkan 




    DIARY ON9 KUH!

    Wednesday, March 9, 2011

    nk buat bisness la

    hoho ! 
    ade berita gembira la 
    ape dye ??
    nk tau gak ke ??
    wahahahaha
    xla best sgt pon but boleyh la 
    slps aq cbe2 wat header sendri 
    ade 2 mmbe aq request kat aq tuk buat an header tuk belog diorg lak
    wah
    buleyh buat bisnnes neh 
    y mcm ezan buat tu 
    but aq xde la seterror ezan an 
    just simple2 je 
    untuk syok sendiri je 
    hahaha

    agak2 nye lau aq nk buat bisness cam ezan buat tuh buleyh maju x ek ??
    hoho !!


    DIARY ON9 KUH!

    tolong HELPs

    tolong 
    tolong 
    tolong
    tolong la aq da tade idea na wat report la 
    heehe
    tu la 
    last2 minit bawu nk buat 
    sok nk anta mlm kol 12 baru aq terhegeh2 nk buat an 
    padan ngn muka aq 
    td syok sgt aq on9 pai xingt dunia 


    adess !! xde ke sapesape nk tlong aq ni ??

    eerkk 
    xde eh ??
    xpelah 
    sob sob ~~



    DIARY ON9 KUH!

    Tuesday, March 8, 2011

    Blogger Boys & Girls

    saye suke berblogging !!
    oyeah ~~ 
    sbbnye buley knl lagi ramai owg 

    n


     
    dwrg neh xsmbg oke , 
    xmcm mmbe2 kt pesbuk tuh 
    arap je mmbe beribu riban , but na tgur pon ssa meyh 
    add just sekadar nk tau sape 
    dpd belog neh , mcm2 saye dpt tau 
    seronok sgt , join join contest 
    buat lawatan aka bw 
    haha ! 
    seronok lah wei !! 
    nk ucap thanks la dkt abg ERY  coz add saye msok group blogger neh en 
    so kt situ aq knl lagi ramai geng blogger 
    buleyh2 tuka2 link kt situ 
    selaen dpd drop link dekat belog owg len an

    i love u all lah geng Blogger Boys & Girls

    seronok sgt .



    DIARY ON9 KUH!

    kosong = zero

    mood mlas dtg lagi 
    mlas y amat nk buat segala mnda 
    mlas nk mkn 
    malas nk buat keje 
    mlas nk g klas 
    y aq tau skunk ddok je on9 dpn lappy neh 
    ape nk jadi nan aq neh 
    kdg2 adeq aq tanye aq sumthin pon aq buley jadi cam blur2 je 
    ape kene ngn aq ??
    xkn la giler belog sgt kot ???
    or memekirkan maslah y ade skunk neh ??
    adoii !!

    wake up nana 
    koe xbolyh trus idop camneh 
    lupekan sume mslh koe tuh 
    cube tok trima hakikat !!






    DIARY ON9 KUH!

    Monday, March 7, 2011

    entry rindu rindu . haha :)

    tibe tibe ati neh terdetik n ade rase rindu y membuak buak kt osmate lame aq kt kolumpo tuh 
    yerla , dekat setahun lebeh aq idop ngn dorg tanpa ape ape masalah 
    lau ade pon jnis y terase ati kecik kecik jer 
    xde la y besar an 
    but tu sume da berlalu 
    aq pon da xstay sane lagi da 
    da transfer balik kg dah 
    aq wase sepanjang idop aq dyrg la membe y terbaek penah aq dapat n jumpe 
    bukan xde mmbe2 y sebelum neh 
    but dyrg tuh len 
    dyrg time aq seadanya aq , memahami aq 
    n dyerg gak tlong aq time aq ssh 
    time aq xde duit , mesti ad y tlong 
    anis , era , shima n fara xpena xtlng aq lau aq ssh 
    lau aq nanges , mesti ade y dtg tanye nape ??
    pastu buat giler2 kat umah 
    smbut besday same same 
    kenekan satu same laen 
    men baling baling tepung 
    best la wei , 
    taun ni da xde owg nk baling tpung kt aq lagi dah 

    walopon ktrg pena ade salah paham n xbertegur sgt tuk beberapa ketika 
    but aq xkesah 
    seme tuh dah berlalu 
    dah pegi pon kan 

    y aq tau dyrg tuh teman terbaek penah aq ade 
    sumpah rindu giler moment ngn korang 
    but aq xsure la korg rindu aq ke x kan 

    aq rindu lah moment tuh wei 
    bialah krg xnk rindu aq pon
    aq nk gak rindu kowg
    haha 



    rindu giler la moment neh wei !!! 


    DIARY ON9 KUH!

    Sunday, March 6, 2011

    I love u ENO !!

    tetibe lak nk buat satu entry sal mmbe aq y kecik molek neh
    sbbnye adelah dye sllu bg aq nasehat n semangat lau aq ade problem 
    jdi aq syg ah dekat dye 
    time aq gdoh nan osmate aq dulu skunk da baek la  pon dye xsebelah mane mane pihak dan 
    layan aq cam bese 
    xde lak nk campo tgn lam pergadohan tuh
    lgpon dye neh chomel giler n kecik molek lah
    lau dye diri sebelah aq kompen aq akn nmpk cam gergasi
    haha !!

    jum2 tgk bdak comel neh



    picca neh aq copy jer dekat pesbuk dye 
    comel kan dye ??
    hehe
    .
    .
    .
    .





    okeoke balik pade tujuan asal
     baru td dye bg aq nasehat tuk maslah aq ngh adapi skunk neh
    ni ha katekate dye tok aq 


    aq syg ko lebeyh la ENO

    but , aq blom buley wat keputusan la yunx
    aq xleh nk pkir lagi wat mase neh
    aq just follow je mane yg patot skunk neh keyh .
    sorry yer yunx
    aq xmmpu

    thanx again yunx , syg koe tau !!




    DIARY ON9 KUH!

    "giveaway by ezan"

    hoho ! skunk neh aq ngah giler nk join contest or GA 
    al maklum la xtau nk buat ap an 
    nk buat entry xde idea sgt skunk neh 
    so join la GA bnyk
    oke oke , kali ni nk join GA kt blog ezan a.k.a BELOG SI GADIS


    so nk join GA neh sng jer 

    syarat-syaratnye 

    ::

    1) buat satu entry, dan letak title "giveaway by ezan"  dalam entry tue, letak sekali banner yang dekat atas tue.  

    2) tak perlu nak follow-follow nie, tak wajib pun, cuma pastikan korang rajinlah singgah blog ezan nie untuk tahu update pasal giveaway nie! lagi satu tak payah letak banner dekat sidebar korang okey :)

    3) lepas dah buat entry semua, korang tinggalkan link dekat belog ezan okey 

    4) giveaway nie akan berlansung selama 2 minggu sahaja. tarikh tutup ada dekat banner tue

    2 pemenang je akn dipilih yer 
     hadiahnya adalah design header blog + watermark 

    lau dpt tuh best gak an , al mklum la aq bkn tau ngt nk design header sendiri an .




    DIARY ON9 KUH!

    Jangan jadi macam 3 Remaja Bermasalah ni

    Di sebuah kg ada 3 org remaja yg suka lepak. Sorang tu nama dia meon, sorang tu doga dan sorang lagi samat. Aktiviti seharian depa ni menybbkan tok imam tak senang duduk. Pada satu hari tok imam tu datang dengan niat nak tarbiyah depa ni. 

    Maka berlakulah beberapa insiden cabar-mencabar. Tok imam tu cabar si mangkuk 3 ekor tu ke surau waktu Maghrib nanti. 

    Si "meon" pun berkata, "Tok imam ingat kami ni jahil sangat ke? Takpa, nanti kami buktikan yg kami bukan la jahil sangat seperti yang disangkakan" .

    Maka apabila hampir masuk waktu Maghrib pegilah malaun 3 ekor tu ke surau. 

    Tok imam pun suruh "meon" azan. Tanpa berlengah terus je "meon" azan, "Allah Ta'ala... Allah Ta'ala...". Dengan segera tok imam merampas mikrofon daripada "meon"dan menyuruh Tok Bilal azan semula. Terselah kejahilan "meon".

    Selepas iqamat, masa nak sembahyang tok imam pun mengangkat takbiratul ihram. Tok imam pun satu hal, angkat sekali tak khusyuk, angkat 2 kali pun tak khusyuk jugak lagi... 

    Masuk je kali ketiga, "Dogo" panggil tok imam. "Tok,tok duduk kat belakang, biar saya jadi imam." Tok imam pun undur le ke belakang.

    "Dogo" pun angkat le takbiratul ihram. "Allahu akbar!" Maka para makmum pun ikut angkat takbiratul ihram & memulakan solat. Tiba-tiba je si "Dogo" ni pusing ke belakang dan berkata, "Aaa, tengok! Sekali jee tokkkk!!" Lalu batallah solat "Dogo". Yg lain-lain pun ikut berenti sambil ketawa terbahak-bahak.

    Tok imam pun mintak pulak si "samat" jadi imam. Si "samat" pun terus ke depan jadi imam solat tersebut bermula dari takbir sampai le habis sembahyang. Siap dg wirid-wiridnya sekali. Punyalah respek tok imam kat si "samat" niii...

    Lepas solat, tok imam pun puji-memuji leee si "samat" ni... Tapi dgn bongkaknye si "samat" berkata, 

    "He hee, itu belum ambil wuduk lagi tu.Kalau tak, lagi dassat aku semayang. He heee..." 

    mengucap panjang Tok imam....... nasib baik takde sakit jantung... sekiam...:)

    jangan main2 dalam solat ye.. solat tu tiang agama.. kalau rumah takde tiang canne la???? fikirkan...

    DIARY ON9 KUH!

    ternet ni jeles nan aq la

    ternet neh jeles ngn aq la wei
    da jadi lembab y amat n klah siput siput sekalian .
    xbuley da nk bw pai puas 
    al maklum la aq da jdi batak nk bw jerp skunk neh 
    haha

    ade gak aq campak berukband nih kt sg belakng uma aq neh 

    adesss !! 

    xde ke sape sape nk sponsor aq pasng stemex lak kt uma ek ??
    hOhO !!



    DIARY ON9 KUH!

    Saturday, March 5, 2011

    saye ade header baru

    saye da ade header baru ler , hoyeah ~~ header buat sendiri n try try  aje . 

    hsilnye boley la  bg saye y baru ni kan . pape pon kiter enjoy !! 

    jadi skunk saye nk g mndi dulu sbb da berpeluh-peluh dok siap an header neh yer . hoho ~~ sambg lagi mlm nnti . 
    daaa

    DIARY ON9 KUH!

    jom join cabutan bertuah Raflessia Collection nak??


    Cabutan bertuah raflessia collection

    tarikh tutup :: 6 March 2011

    sape sape nk join klik sini yeh 


    DIARY ON9 KUH!

    5 syarat bermaksiat

    Suatu hari ada seorang lelaki yang menemui Ibrahim bin Adham. Dia berkata:
    "Wahai Aba Ishak! Selama ini aku gemar bermaksiat. Tolong berikan aku nasihat."
    Setelah mendengar perkataan tersebut Ibrahim berkata: "Jika kamu mahu menerima lima syarat dan mampu melaksanakannya, maka boleh kamu melakukan maksiat."

    Lelaki itu dengan tidak sabar-sabar bertanya. "Apakah syarat-syarat itu, wahai Aba Ishak?"Ibrahim bin Adham berkata:
    01."Syarat pertama, jika kamu bermaksiat kepada Allah, jangan memakan rezeki-Nya."
    Mendengar itu dia mengernyitkan kening seraya berkata:
    "Dari mana aku mahu makan? Bukankah semua yang ada di bumi ini rezeki Allah?
    "Ya!" tegas Ibrahim bin Adham.
    "Kalau kamu sudah memahaminya, masih mampukah memakan rezekinya, sedangkan kamu selalu berkeinginan melanggar larangan-Nya?"

    02."Yang kedua," kata Ibrahim, "kalau mahu bermaksiat, jangan tinggal di bumi-Nya!
    Syarat ini membuat lelaki itu terkejut setengah mati.
    Ibrahim kembali berkata kepadanya:
    "Wahai Abdullah, fikirkanlah, apakah kamu layak memakan rezeki-Nya dan tinggal di bumi-Nya, sedangkan kamu melanggar segala larangan-Nya?"
    "Ya! Anda benar." kata lelaki itu. Dia kemudian menanyakan syarat yang ketiga. Ibrahim menjawab:

    03."Kalau kamu masih mahu bermaksiat, carilah tempat tersembunyi yang tidak dapat terlihat oleh-Nya!"
    Lelaki itu kembali terperanjat dan berkata:
    "Wahai Ibrahim, ini nasihat macam mana? Mana mungkin Allah tidak melihat kita?"
    "Ya, kalau memang yakin demikian, apakah kamu masih berkeinginan melakukan maksiat?" kata Ibrahim.
    Lelaki itu mengangguk dan meminta syarat yang keempat.
    Ibrahim melanjutkan:

    04."Kalau malaikat maut datang hendak mencabut rohmu, katakanlah kepadanya, Ketepikan kematianku dulu. Aku masih mahu bertaubat dan melakukan amal soleh"
    Kemudian lelaki itu menggelengkan kepala dan segera tersedar dan berkata:
    "Wahai Ibrahim , mana mungkin malaikat maut akan memenuhi permintaanku?"
    "Wahai Abdullah, kalau kamu sudah meyakini bahawa kamu tidak boleh menunda dan mengundurkan datangnya kematianmu, lalu bagaimana engkau boleh lari dari kemurkaan Allah?"
    "Baiklah, apa syarat yang kelima?"
    Ibrahim pun menjawab:
    05."Wahai Abdullah kalau malaikat Zabaniyah datang hendak mengiringmu ke api neraka di hari kiamat nanti, jangan engkau ikut bersamanya."

    Perkataan tersebut membuat lelaki itu insaf. Dia berkata:
    "Wahai Aba Ishak, sudah pasti malaikat itu tidak membiarkan aku menolak kehendaknya." Dia tidak tahan lagi mendengar perkataan Ibrahim. Air matanya bercucuran. "Mulai saat ini aku ingin bertaubat kepada Allah." katanya sambil teresak-esak.

    DIARY ON9 KUH!

    Friday, March 4, 2011

    CONTEST GAMBAR SAYA CANTIK

    hari ini saye telah di tag oleh cik itam untuk join contest yer , first time neh kne tag , suke suke  thanx yer kak coz tag saye . hoho !! na join , na join . acctually contest neh dianjurkan oleh blog

    sape sape nk join gak buley tenyeh gambo kt bwah ni yeh .



    syarat syarat nak join .

    1)Peserta kene JOINT BLOG akusyafrina



    2)Pilih SATU SAHAJA gambar yang ada gambar korang ONLY... Tak nak ada gambar orang lain ok.

    3)Buat 1 ENTRY SIMPLE BERTAJUK "Contest Gambar Saya Cantik" dan LINK BACK ke contest ni..

    4)Pastikan korang letak gambar SEBELUM dan SELEPAS di edit.. Tak kisah nak edit macam mana pun.. Ikut yang korang rasa cantik.

    5)Letak gambar banner di atas DALAM ENTRY yang korang buat tadi dan DEKAT SIDEBAR blog korang. Jangan lupe LINK BACK semula :)

    6)Tag 5 ORANG untuk joint contest ni.. Pastu jangan lupe bagitau diorang, diorang dah kene TAG :)
    7)Lepas dah siap semua, tinggalkan link post korang kat dalam Mister Linky kat sane.. :) 



    Contest ini akan tamat pada 1 Mei 2011



    so nana pilih gambo nih tuk contest tu ye 


    before edit 


    after edit 





    hoho !! buley la ni kan . 

    oke , skunk mase untuk tag 5 owg lak . 






    oke , da siap tag 

    ps :: suwy , nana men tag aje ni . huhu .


    DIARY ON9 KUH!

    ringankan blog saye :)

    okey , arini aq da edit edit blog aq neh sbb xnk kasi berat . so lau ade owg nk view pon xde la nympah sbb lame sgt nk loading kan . jadi widget widget y xdperlukn tuh da buang dah sume . but lagu jer xbuang sbb aq suke lagu tuh . ngeh ngeh ngeh . but untuk lagi lau y xnk dgr buley pause sbb da tuka amek kt music dumper lak sbb y tu ley pause lau gartisan muzik tuh xleyh pause an . kdg2 aq pon ase annoying biler g page owg len then lagu dye xleyh nk pause . tambah tambah lak lau tgh bukak bnyk2 tab n setiap page tu ade lagu . mmg sgt geram n nk ttop seme jew la wase an . 

    ps :: maaf la lau ade salah n silap , saye bdak baru belajar . oke :)


    DIARY ON9 KUH!

    faceblog

    SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
    TERIMA KASIH

    nk join gak tenyeh la gambo ni ha yeh .
    Edit

    ps :: saye hanye copy paste entry ini dekat faceblog sbb saye an xreti ngat nk buat entry pnjng2 . hehhee~~ 

    DIARY ON9 KUH!

    Thursday, March 3, 2011

    untitled :P

    CINTA :
    (sebelum kahwin)
    C = cubit kiri, kanan rasa.
    I = impian indah ibarat syurga.
    N = nikah impian utama.
    T = taat setia membawa bahagia.
    A = awal dan akhir bersama-sama

    (selepas kahwin)
    C = cuka yang dituang pada luka.
    I = iblis yang merosak minda.
    N = nafsu semata-mata.
    T = tuba yang dibalas semula.
    A = api dalam neraka.


    KASIH :
    (sebelum kahwin)
    K = kongsi semua suka duka.
    A = abang adik, ayang anja.
    S = sumpah janji di bibir sentiasa.
    I = istana bahagia dah dicipta.
    H = hatiku hatimu jua.

    (selepas kahwin)
    K = kaki tangan naik kat kepala.
    A = abuk pun tara, nak makan apa??
    S = simpati langsung tak ada.
    I = ironi membakar jiwa.
    H = hidup mati sama je.



    SAYANG :
    (sebelum kahwin)
    S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
    A = asal free mesti nak jumpa.
    Y = you lap me, I lap you!
    A = apa saja sanggup diduga.
    N = nak itu, nak ini... mesti dapat.
    G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

    (selepas kahwin)
    S = salah sikit kiamat dunia.
    A = air tak sedap, basahlah mata.
    Y = yang betul dia je.
    A = ada takde, bagi anak reti la.
    N = nak dilawan, digelar derhaka.
    G = gaduh sampai lebam.






    HATI :(sebelum kahwin)
    H = hanya dikau yang daku cinta.
    A = air paip pun manis macam gula.
    T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
    I = igauan indah tak terkira.

    (selepas kahwin)
    H = hantu jembalang lagi sempurna.
    A = air mata jadi teman setia.
    T = tempat mengadu dah tak ada.
    I = ikut hati mati, ikut rasa binasa...

    DIARY ON9 KUH!

    bagi la komen ciket :(

    korang korang nk mtk pendapat la , lau org y korg syg tipu korg ke kan . ape nk buat eh ?? just diam an diri or tanye dye sal bnde tuh ?? or just tggu pai bnda tuh melarat ??

    aq xtau la nkk buat skunk neh , da bnyk kali sgt da . bkn nk buruk buruk an org but just saket otak da dok pikir ni ha ..

    ps :: entry ini just untuk pertanyaan jer .. heheh ~~
    DIARY ON9 KUH!

    jom join bloglist blogger baru!

    untuk pertama kalinye akuh nk msok contest ni . weee ~~dan contest ni telah dianjurkan oleh ahsfantasy24 . contest neh mudah jer , just buat satu entry sal  contest ni n follower dye mestila under 300 . so disbb an aq ni cam blogger y bawu je nk blajo + plak ngn blog aq nih ynag baru ade seploh jer follower , aq pon join ler mende ni . ngeh ngeh ngeh ~~ 
    saje nk try try an . 

    jadi owg y len y nk join gak buley la klik cini yeh . hoyeah !! hoyeah !!



    DIARY ON9 KUH!